woensdag 30 april 2008

Chocoladefondue en nieuwe layout.

Oeh, dat was lekker. In Nienkes kerstpakket zat een chocoladefondue setje, compleet met marshmellows en koekrolletjes. Vanmiddag tijdens de boodschappen nog aardbeien, ananas, appels en bananen gekocht en na een kleine warme maaltijd kon het feest beginnen. Het was Belgische chocolade en het smaakte werkelijk heerlijk. De chocolade moest wel drie keer worden bijgevuld......
Morgenmiddag moet ik eerst BodyPumpen. Moet maar een kilootje meer gebruiken denk ik. Daarna ga ik met Roelien en Ellen minstens een kwartier op de crosstrainer en dan de sauna in. Ik ben absoluut geen saunaliefhebber, maar om mezelf te ontspannen ben ik aan een "sauna-wen-kuurtje" begonnen. Elke donderdagavond ga ik nu na m'n les met de meiden de sauna in en hoewel ik er niet echt lekker zweet, ligt het, ondanks de harde houten bank, wel lekker.

"Het Kleinvak" in Schalkhaar bestaat 10 jaar. Zo'n twee maand geleden hadden ze allemaal aanbiedingen, waaronder DMC-garen. Toen ik daar was kreeg ik van de eigenaresse de voorwaarden mee voor de scrapwedstrijd die ze hield. Je moest een layout scrappen van 30x30 met als thema "Feest". Eline had ooit voor een schoolwerkstuk een feestfoto nodig en die foto heb ik ook gebruikt. De layout blijft eigendom van de winkel en dat vind ik wel jammer. Daardoor heb ik geen dure materialen willen gebruiken. De prijs is een stansmachine, de Zip e Mate.



Doorgaans vind ik de scrapvoorbeelden in de winkel erg simpel en basic en totaal niet mijn stijl. Ik ben dus ook heel benieuwd naar de andere inzendingen en hoe mijn inzending beoordeeld wordt. We hebben tot 3 mei de tijd om de layout in te leveren. Ik heb vandaag de foto nog gemat, dat had ik eerst niet gedaan maar ik vond dat de foto een beetje verdronk in de layout.



We gaan nu met z'n allen een film kijken, ben benieuwd of ik wakker blijf.

vrijdag 25 april 2008

Kaart en prijs.

Eindelijk weer eens een kaartje gemaakt. Op het blog van Dolls had Ingrid een schets geplaatst en deze wilde ik al een tijdje maken. Vandaag tijd gemaakt en dit is het geworden. Dwars, als ik soms ben, heb ik de schets een halve slag gedraaid en heb een strook van de voorkant afgesneden. De kaart is voor m'n moeder die zondag jarig is.



Op het blog van Nancy staat een kaartworkshop en deze ziet er weer erg leuk uit, dit is mijn uitwerking. Ik vind hem zelf wel leuk geworden.



Nienke komt vanavond thuis uit Oxford. Uit de sms-jes die ze stuurt maak ik op dat ze het reuze naar haar zin heeft en dat vind ik fijn.

Vanmiddag werd er een pakje afgeleverd. Er stond niet bij voor wie van ons het bestemd was en op de gok heb ik het open gemaakt. Mijn gok was goed, het bleek voor mij.
Ik heb een tijdje geleden meegedaan aan een receptenwedstrijd, Deze stond in het blaadje van de Jumbo. De opdracht was om een recept in te sturen waar ingrediënten in voor kwamen van het merk "Baktat". Nu gebruik ik voor een recept dat Ciska ooit eens aan mij heeft gegeven de geroosterde paprika's van dat merk dus dat recept heb ik opgestuurd. Dus, Ciska, mede dankzij jou heb ik gewonnen, haha.

Voor de liefhebbers volgt hier het recept. Het is makkelijk en heel erg lekker.

ITALIAANSE KIP MET PAPRIKA

Leg achtereenvolgens in een ingevette ovenschaal: geroosterde paprika's, stukjes kipfilet die je bestrooid hebt met rode peper, rode uienringen en een mengsel van pesto en en crême fraiche. Het geheel 45 minuten op 180-200 graden in de oven gaar laten worden. Lekker met een frisse salade met fèta en natuurlijk pasta.
Eet smakelijk.

Dit pakket met "Baktat" producten heb ik gewonnen. Er zitten best "enge" (lees onbekende) dingen bij.

woensdag 23 april 2008

Afdansen en Sharm El Sheikh

Eline mocht maandagavond afdansen. We hebben een leuke avond gehad, ze deed het hartstikke goed. Voor haar waren de cijfers natuurlijk ook belangrijk, 2 achten en drie keer een achteneenhalf. Super! De heer en Mevrouw Eppink senior waren er, zoals altijd, ook en het was weer leuk om ze even te spreken. Op de foto dansen ze de mambo en tja, die trapfoto, dat deden wij 20 jaar geleden ook al.





Nienke is maandagochtend vertrokken naar Oxford. Samen met Veerle en Marianne zit ze in een gastgezin. In het sms-je dat ik kreeg schreef ze dat ze in een leuk gezin zaten en dat alles goed was. Vrijdagavond komt ze weer thuis.

Gisteravond hebben we afscheid van Jeanine genomen. Speciaal voor haar heb ik de hele steples op dvd opgenomen. Ze gaat emigreren naar Canada en daar zijn ze niet zo gericht op groepslessen zoals hier. Ze zou een paar uur moeten rijden voor een steples. Nu hoeft ze alleen een step te kopen, dvd-tje erin en ze kan vooruit. We hebben foto's gemaakt en het was een leuk afscheid.



Vanmiddag ben ik bij het reisbureau geweest. Gelukkig was Carla er om mij te helpen. Bleek er vorige week geen vlucht meer te zijn naar Sharm El Sheikh, deze week lukte het wel. Ook het hotel van mijn keuze, met een rif voor de deur, was nog vrij, dus ik ben helemaal blij.

maandag 21 april 2008

"Roompot" was super!

Ons weekend was geweldig. Patricia kwam mij om 14.00 uur ophalen en samen vertrokken we richting de carpoolplaats bij de A1. Onze vrienden hadden ietwat vertraging, maar uiteindelijk vertrokken we om 14.45 richting Hellevoetsluis. Amper een uur onderweg toen Ellen haar mobiel af ging, of we bij de eerstvolgende gele M konden stoppen, want "ze" hadden honger. Gelukkig is het ijs er heerlijk.
In het huisje aangekomen hebben we eerst de kamers verdeeld (het was hollen), uitgepakt en ons verbaasd hoe mooi alles er was. Gezamenlijk hebben we een boodschappenlijst samengesteld voor ontbijt en gourmet. Gelukkig was er een team shop-a-holics bij, dus ik hoefde niet mee de Appie in.


's Avonds hebben we gegeten bij café "De Buren". Het was er gezellig en lekker! Later die avond werden de spelletjes en de baco's tevoorschijn gehaald en stemming werd joliger en meliger. Tranen met tuiten hebben we gelachen om de drie dagelijkse bezigheden van Angelique: "wassen, douchen en schaatsen". Ik ben benieuwd naar de video die Leonie heeft gemaakt.
De bedden waren zacht en daardoor hebben Patricia en ik onze matrassen op de grond gelegd. Helaas voor Patricia lag ik voor de deur, waardoor zij 's morgens anderhalf uur lang moest afknijpen omdat ze er niet door kon. Aaaaah, wel lief dat ze me liet slapen. De tweede nacht moest dat dus anders.

De zaterdag zijn we rustig begonnen met een ontbijtje en eer iedereen gedouched was was de ochtend al vergevorderd. Hup de auto's is, Tommy aan, en naar Rotterdam. Patricia en ik wilden naar Pien, de Swatch winkel en de Nike store. De rest ging shoppen. Gelukkig lag alles op loopafstand van elkaar en hadden we onze tocht goed voorbereid. Eerst naar Pien, die opheffingsuitverkoop hield. Alles was minimaal 25% en maximaal 75% afgeprijsd. Er lag vooral nog heel veel "oud papier". Ik heb mooie koopjes gescoord en ook Patricia is goed geslaagd. We hebben al plannen om samen een minialbum te maken over dit weekend.



In de Swatch winkel is ze helaas niet geslaagd, dus het horloge dat ze op het oog heeft moet nu via internet besteld worden.
Om 14.00 uur hadden we met z'n allen afgesproken bij broodjeszaak "Subway". Ik had bonnen voor gratis broodjes en daar hebben we goed gebruik van gemaakt, het smaakte prima. Daarna zijn we met z'n allen op pad gegaan. De H&M had voor bijna iedereen wel wat leuks en zelfs ik ben er geslaagd. Heb er een jas en een broek gekocht ( Ellen, bedankt voor de tip).




's Avonds hebben we gezellig gegourmet, werden er weer nieuwe spelletjes gedaan en keken Hélène en ik een hele saaie film.
De tweede nacht heb ik echt lekker geslapen.

Zondagochtend was echt een lummelochtend. We hebben gezamenlijk ontbeten en maskertjes opgesmeerd.


Ellen heeft het bubbelbad met schuim uitgebreid getest en goedgekeurd en is net als Helena de sauna nog ingeweest. In de tuin zijn we heerlijk verkleurd, is Marianne tijdens een radslag gigantisch uit haar broek gescheurd, en hebben we gelunched met de overblijfselen van de gourmet.'
's Middags zijn we met de auto naar Rockanje geweest. Dit ligt aan de Noordzee, maar was maar een klein eindje rijden. Na even over het strand te hebben gewandeld hebben we bij een "strandtant"(ja, er zat veel kak) wat gedronken. Oh, wat was het er lekker.


Bij het huisje aangekomen hebben we de laatste spullen ingepakt en als razende schoonmakers zijn we het huis doorgeweest. Onderweg hebben we gegeten bij het AC en om 21.15 kon ik thuis iedereen weer in de armen sluiten.
Het was een heel geslaagd weekend, er is geen onvertogen woord gevallen en dit alles is zeker voor herhaling vatbaar. Meiden, bedankt!

donderdag 17 april 2008

Egypte

We zijn nu een aantal keren in de herfstvakantie een weekje naar Turkije geweest en willen nu wel eens iets anders. We hebben ons laten vertellen dat het in Egypte ook heel mooi is. Bij veel kusten is een rif en als je snorkelt zie je er de mooiste vissen.
Een maand geleden heb ik reisgidsen opgehaald om me te oriënteren. Er werd me verzekerd dat er nog vluchten genoeg waren omdat heel veel mensen nu de meivakantie aan het boeken zijn. Ik heb me dus niet gehaast.
Gisteren was ik bij het reisbureau om te boeken en tot mijn grote schrik én verbazing waren er geen vluchten meer. Een beetje verslagen ging ik naar huis.
Vanmiddag ben ik naar een ander reisbureau geweest en ook daar was het hetzelfde verhaal. Er was nog één reisorganisatie die nog plek had en daar worden nu 4 vluchtplaatsen gereserveerd. Helaas was er een computerstoring, dus de plaatsen konden niet a la minute worden geboekt. De dame van het reisbureau probeert het nu telefonisch te doen. Binnen vijf dagen moet ik nu een hotel gevonden hebben. Ik ga dus even naar de site "vakantiereiswijzer.nl" om de hotels te vergelijken en ervaringen van andere vakantiegangers te lezen, dus als je me zoekt.....

Verder is m'n Halal chocoladereep aangekomen. Hij zit nog dicht, maar vast niet voor lang.


Morgen om 14.00 uur komt Patricia me ophalen en vertrekken we naar Hellevoetsluis.
Ik heb er erg veel zin in.

zondag 13 april 2008

Nog vijf nachtjes.....

..... en dan ga ik samen met Patricia, Hélène, Helena, Ellen, Leonie, Marianne en Angelique drie dagen naar een huisje van Roompot in Hellevoetsluis. Ik heb er erg veel zin in, we hebben een 8 persoons huisje met vier slaapkamers. Ik slaap met Patricia samen op één kamer en ze heeft me al bang gemaakt door te zeggen dat ze (heel) erg snurkt. Ik kreeg van Roelien al oordopjes, maar vind dat zo vervelend in m'n oren dat ik nu al weet dat ik die niet ga gebruiken. Desnoods slaap ik wel op de bank. De dames/meiden willen zaterdag shoppen in Rotterdam. Patricia wil naar Pien's Atelier en dat wil ik ook wel. Verder zijn er plannen om de Swatch-store te bezoeken en als het lekker weer is gaan we lekker aan het Haringvliet in het zonnetje zitten, maar ja dat zonnetje moet ik eerst zien, dan geloven.
Op zaterdagavond gaan we gourmetten, acht kakelende meiden, ik hoor m'n oren nu al bijna tuten.
Zondagavond komen we terug, wordt dus vervolgd.



Sorry voor het kleine plaatje, ik zal volgende week een grotere plaatsen.

woensdag 9 april 2008

Gehaakt, nieuwe layout en Soeredj.

In de nieuwste Creatief met Foto's stond een artikeltje over bloemen haken. Nu stond dat al tijden op mijn programma, en eindelijk ben ik er dan ook mee aan de slag gegaan. Bij Hobbies had ik al verschillende bolletjes katoen gehaald en haaknaalden had ik zelf nog. Eerst heb ik het ieniemini bloemetje uit het magazine gehaakt. Dat ging goed en supersnel. Van Monique, van het Dolls forum, had ik nog een uitgebreider patroontje en dat moest en zou ik ook proberen. Je had me moeten zien zitten. Achter de computer met het Dolls scherm voor me voor het patroon en katoen en haaknaald in de hand. Maar, oordeel zelf, ik vind de bloem goed gelukt.




Verder heb ik nog een layout gemaakt. Ik vind het contrast in de foto zo mooi. Eline, een tikje bleek en Oma, net terug van vakantie, zo poepiebruin. Ik heb voor deze layout eindelijk m'n Lace cardstock en wat Hambly transparant gebruikt.



Vandaag was Soeredj weer bij Studio Perfect. Soeredj heeft een eigen bedrijf en verzorgd communicatietrainingen. Twee jaar geleden is hij een half jaar bij ons geweest en nu is hij weer terug. Ik heb veel van hem geleerd over DISC en hoe je dat kunt toepassen.
Zo'n leuke uitspraak die iedereen wel kent is: "Behandel mensen zoals je zelf behandeld wil worden." Soeredj heeft ons geleerd dat deze zin niet helemaal klopt.
"Behandel mensen zoals zij behandeld willen worden", is veel beter.
Voorbeeldje. Dominante mensen, zoals veel leidinggevenden zijn, denken en handelen snel. Als je hun iets wil vragen kun je dat het beste op een korte, duidelijke en krachtige manier doen, daar voelen zij zich prettig bij. Zo willen ze het liefst behandeld worden en als je dat weet kun je daar je voordeel mee doen. Zo zijn er nog een aantal typeringen en daar hebben we trainingen over gehad.
De bedoeling van dit alles is dat we dit toepassen in ons werk. Als je zoals ik veel groepslessen geeft moet je je deelnemers leren kennen. Welke mensen staan vooraan, welke juist achteraan? Op welke manier wensen deze mensen aan te worden gesproken,
enz.
Vanmorgen kwam Soeredj uitgebreid bij mij in de lessen kijken. Twee jaar geleden voelde ik me daar erg ongemakkelijk bij, tegenwoordig voel ik mij veel zekerder. En ik weet dat hij mij feedback zal geven op de manier die bij mij past. Ik kan nog heel veel van hem leren. Zijn feedback was super positief. Hij vond dat ik erg veel had geleerd op het gebied van communicatie. Ik kende veel namen van m'n deelnemers, betrok ze erbij, stelde vragen en bouwde een feestje van de les. Hij zou willen dat iedereen op deze manier les gaf.
Deze complimenten heb ik diep in m'n broekzak gestoken en ik zal er vaak aan terugdenken.
He made my day!

zondag 6 april 2008

Gratis reep chocola?

Zo lang de voorraad strekt kun je hier een gratis reep chocola aanvragen. Het is Halal chocolade, wat wil zeggen dat je in deze chocola geen dierlijke toevoegingen zult aantreffen. Het schijnt dat gelatine een dierlijk product is en in deze chocola is dat niet verwerkt. Eet smakelijk.

Klik hier voor een gratis reep

Ik wil nog leren hoe ik van die hyperlinks moet maken, dat maakt het linken voor jullie weer eenvoudiger. Moet even een lesje vragen, haha.

zaterdag 5 april 2008

Wokken en Dollsdag


Gisteravond zijn we voor de tweede keer met de Step-3 groep uit eten geweest. Net als vorig jaar hebben we gewokt in Schalkhaar. We waren met z'n zeventienen en het was weer heel gezellig. Het was tevens een beetje het afscheid van Jeanine, want zij gaat eind deze maand emigreren naar Canada. Als ze volgend jaar met vakantie naar Nederland komt gaan we weer met z'n allen eten. Die afspraak staat alvast.
Achteraf vind ik het jammer dat we geen groepsfoto hebben gemaakt, dus dat moeten we volgend jaar niet vergeten.
Terwijl ik van Koos een foto aan het maken was drukte Ellen mijn neus in de slagroom, Edmé vereeuwigde dit even. Verder sta ik niet zo heel geweldig op de foto's, al vind ik deze met Edmé samen wel leuk.






Vandaag was Dollsdag in Almere. Van te voren heb ik erg getwijfeld of ik erheen zou gaan. Ik had namelijk toegezegd om 16.00 uur een les BodyPUMP in te vallen voor Erien. Om wat speling voor de terugreis te hebben zou ik dan wel al om 14.00 uur weg moeten en dat vond ik, zeker gezien de make & takes, wel wat vroeg. Affijn, alle leuke nieuwe spulletjes op de site hebben me overgehaald en om 9.10 startte ik de auto. Ik heb heel leuk geshopt, de kassabon is 84 centimeter lang! Alles betaald met het geld dat ik bij de workshop heb verdiend! Hier de foto's van m'n aankopen.




donderdag 3 april 2008

Soto en layout gelift

Maandagmiddag ben ik bij mijn vriendin en oud-collega Ciska geweest. We hadden elkaar al een tijd niet gezien en moesten nodig even bijkletsen. De lunch stond klaar toen ik kwam en was heerlijk. Vers gebakken broodjes, allerlei vleeswaren, kaas, salades en groenvoer. Niet zo best voor de lijn, maar wel erg lekker.
Ciska houdt erg van koken en kan dat ook erg goed. Als verrassing voor mij had ze voor ons gekookt. Een grote pan met soto, compleet met een bak rijst en allerlei bakjes met garnituur voor over de soto. Wij hadden nog nooit soto gegeten en vonden het erg lekker. Ik zal haar het recept vragen, ze zei dat het een makkelijk recept was en daar hou ik van.

Gistermiddag ben ik lang op zoek geweest naar een scraptijdschrift waar een layout in stond met vilt, gemaakt door Birgit Koopsen. Vanaf het eerste moment dat ik die layout zag wist ik dat ik deze wilde liften. Voor mijn gevoel was het al zeker drie tot vier maanden geleden dat ik deze layout had gezien en ik kon hem maar niet terugvinden. Eindelijk vond ik hem in de CmF van feb/maart 2008, kort geleden dus. Zelfs "the man on the picture" vond het resultaat mooi geworden en dat wil wat zeggen, haha.

dinsdag 1 april 2008

Afscheid en miniboekje.

Gisteravond hadden we een salesmeeting en punt één op de agenda was "Joke". Daar heb ik mijn salescollega's verteld dat ik per 1 april (geen grap) zal gaan stoppen met sales. Iedereen zei dat erg jammer te vinden en Manja (salescoach) benadrukte nogmaals dat ik zo goed in sales was en dat ik bovenaan de lijst stond qua targets halen e.d.. Toen ik daarop zei dat ik wilde stoppen op m'n hoogtepunt moest iedereen erg lachen. Iedereen begreep mijn redenen om te stoppen en stiekum denk ik dat sommigen wel in mijn schoenen ( maat 42!) hadden willen staan. Ik had een taart meegenomen om te tracteren en dat werd zeer gewaardeerd. Zelf heb ik niet genomen, wat ik wel knap vond van mezelf.

De foto's van het miniboekje van de workshop zet ik hier ook neer. Ik heb geprobeerd in het boekje veel simpele mogelijkheden te laten zien, vooral omdat veel dames nog nooit gescrapt hadden. De transparante pagina viel het meeste in de smaak en ook de vlinder heeft iedereen gebruikt. En ja, de papierkeuze was niet zo moeilijk natuurlijk, haha. Her en der zie je extra lintjes omdat ik een aantal gaatjes niet goed uitgemeten had, grrrrrrr. Eén dame deed dat ook tijdens de workshop en heeft nu ook lekker veel lintjes.