donderdag 29 mei 2008

Nieuwe layout.

Gisteren kreeg ik een aanbieding van Pixum in de mail, 50 foto's in het 10 formaat bestellen voor € 1,95 inclusief verzendkosten. Daar heb ik maar even gebruik van gemaakt. Daarna ook maar even twee foto's "weggescrapt" die er nog lagen.
Ik heb een oudere papierlijn van Scenic Route gebruikt, een oud lintje, rub-ons en een datumstempel uit de uitverkoop.

dinsdag 27 mei 2008

Jazz hemdje, Toos en Henk.

Komende zaterdag en zondag is de tweede dansshow van Marion. De titel is "Globetrotters". Er worden heel veel dansen gedaan met verschillende landen als thema. Omdat Eline vorig seizoen een wedstrijd met een zelfgemaakte dans won mag ze een stuk van die dans laten zien. Helemaal alleen op het podium, hartstikke spannend, en niet alleen voor haar.
In haar kleding voor die dans moest iets met de Britse vlag gedaan worden. Na lang wikken en wegen hebben we besloten om op een simpel wit hemdje de Britse vlag te maken. Wie dacht dat dat een werkje zou zijn van even kleuren met een stel textielstiften komt bedrogen uit. Er moest het liefste glitterstof aan te pas komen.
Zelfs het patroon van de Britse vlag bleek niet zo makkelijk als ik eerst dacht. Hier moest ik de hulp van manlief bij inschakelen. Ik heb het hemdje in z'n geheel op patroonpapier getekend en hij heeft, zeer secuur, alle lijnen getekend.
Vervolgens heb ik alles geknipt en genaaid. Al met al een behoorlijk karwei maar het resultaat mag er wezen, al zeg ik het zelf. Helaas, ondanks het gebruik van een jerseynaald en stretchsteek, bobbelt de stof wel wat. Hopelijk trekt dat tijdens het dragen mooi glad.


Zondagavond 21.00 uur.


Maandagmiddag 16.00 uur.

Om de mensen in m'n lessen een beetje te entertainen ben ik altijd op zoek naar leuke en grappige onderwerpen. Gisteren zag ik in "De Stentor" weer zo'n leuke cartoon van Toos en Henk. Ik heb het uitgeknipt en meegenomen naar de BodyPumples. Op maandagavond staan er meestal wel een stuk of 6 á 7 mannen in de les, dus die kon ik mooi even ondervragen. Nu loopt niemand van hun met de naam van hun vrouw op de borst (zeggen ze) maar de meeste mannen scheren, epileren of harsen toch wel een bepaald gedeelte van hun lichaam. Vooral de aanwezige dames vonden het een licht hilarisch onderwerp, er werd volop gelachen.

zaterdag 24 mei 2008

Weer twee kaarten.

Deze twee kaarten heb ik allebei gemaakt na aanleiding van workshops op blogs.
Het idee van de eerste kaart komt van Nancy. Zij heeft regelmatig workshopjes op haar site staan, die ik meestal wel maak. Deze was weer erg leuk.



Op het blog van Lisette stond ook een kaartworkshop. Voor het eerst heb ik gestempeld met Versamark. Daar heb ik embossingpoeder overheen gestrooid en het geheel daarna met een heattool (lees verfstripper) verwarmd. Het was wel even eng om te doen, vooral omdat ik de juiste temperatuur even moest zien te vinden. Affijn, op stand vijf ging het supersnel.
De kleuren zijn wat flets, maar life veel mooier.



Het kaartje wat ik voor Wendy, van het Dolls forum, gemaakt heb kan ik nu ook laten zien, want ze heeft het ontvangen.

woensdag 21 mei 2008

Gewonnen!

Gistermiddag werd ik gebeld door de eigenaresse van "Het Kleinvak" dat ik met mijn "feestlayout" de scrapwedstrijd gewonnen heb.
Ik ben nu de trotse eigenaresse van een Zip'emate met een aantal stanzen, te weten: een ballon met swirls, een fototoestel, een cakje en een cadeautje.
Vanmiddag heb ik m'n prijs in ontvangst genomen. De eigenaresse heeft een aantal foto's gemaakt en eind deze maand komt er daar één van in een plaatselijke krantje.
Ik ga me eens verdiepen in alle mogelijkheden en ik geloof dat je ook dingetjes van de Cuttlebug kunt gebruiken.


dinsdag 20 mei 2008

Kaartjes gemaakt en mysteryguest.

Ik ben zo blij met deze serie papier van American Craft dat ik er gewoon niet af kan blijven. Heb een hele serie kaartjes gemaakt en popel om verder te gaan.






Gisteravond was er op de sportschool een mysteryguest. Deze persoon komt binnen als een wildvreemde, wil meteen onder begeleiding sporten en daarna wil hij of zij allerlei informatie over de mogelijkheden om te starten en de prijzen.
(Omdat de gast met veel personeelsleden te maken heeft krijgt deze een goed beeld van het reilen en zeilen in het centrum. Tevens wordt bekeken of de gast behandeld wil worden zoals hij/zij behandeld wil worden en of de teamcommunicatie goed is. Het is voor gasten namelijk heel vervelend als ze steeds opnieuw hun verhaal moeten doen. De overdracht van leden door het personeel onderling is dus heel belangrijk.)
Toen ik om 16.45 uur de sportschool binnenkwam zag ik Ron aan de balie staan te praten met Bettina. Ron werkt voor Soeredj, dus ik nam aan dat Ron ons kwam begeleiden/coachen. Nadat ik uit de kleedkamer kwam liep ik Ron en Bettina tegen het lijf en zei ik "Hoi Ron". Op dat moment draaiden Ron en Bettina zich beiden naar mij toe en kijken een beetje vreemd. Bij Bettina ging een lampje branden en Ron voelde zich "betrapt als mysteryguest". Bettina had al meteen toen Ron binnenkwam het gevoel dat hij een mysteryguest was en toen ik hem nog groette nam ze mij onder vuur. "Waar of ik die man van kende", vroeg ze, want hij was hier net komen wonen. "Nou, gewoon uit de buurt", stamelde ik. "Hoe kan dat nou", zei ze, "hij komt helemaal uit Hoofddorp. Is hij een mysteryguest?" Tja, en toen kon ik niet anders dan toegeven.
Dit was het gesprek van de avond, haha.

zaterdag 17 mei 2008

Afdansen Nienke en lekker gescrapt.

Donderdagavond heeft Nienke afgedanst en we hadden een leuke avond. Je kon heel goed het niveauverschil met vorig jaar zien en ik vind het leuk dat ze volgend jaar derde jaars gaat. Ze had een hele mooie jurk aan en heeft goed gedanst. Haar cijfers waren ook geweldig, vijf keer een achteneenhalf en twee negens.




De docent Nederlands van Eline heeft een burn out en ik heb voor haar een grote kaart gemaakt waarin de hele klas hun naam kan zetten.



Ook nog een layout gemaakt. Ik vind het zo leuk om de naaimachine te gebruiken op layouts en kaarten dat ik deze ook hier weer veelvuldig heb gebruikt.



Tot slot nog een sneak peek van de kaart die ik voor Wendy van het Dolls forum heb gemaakt. Volgende week als ze hem ontvangen heeft zal ik hem in z'n geheel plaatsen.

donderdag 15 mei 2008

woensdag 14 mei 2008

Twee layouts en een ongelukje.

Al verschillende keren had ik de foto's van Eline die gaatjes in de oren krijgt tevoorschijn gehaald om ze te scrappen, maar nooit lukte het. De kleuren zijn allemaal zo donker en ik kon er nooit het goede papier bij vinden. Op 2Peas zag ik een layout met allemaal cirkels en Elsie papier en die heb ik toen maar gelift. Het is niet echt mijn stijl, maar de foto's zijn gescrapt en Eline vindt de layout wel leuk.
De "leeslayout" vind ik zelf stukker mooier en was ook erg leuk om te maken.




Na m'n lessen heb ik tussen de middag boodschappen gedaan en ben nog even bij Telstar wezen vragen of Elines schoenen al binnen waren. Helaas waren ze er nog niet en reed ik naar huis. Toen ik langs "Het Stormink" reed heb ik nog even gekeken of ik Eline zag, maar helaas. Langs het kanaal reed ik verder. Een stukje verder zag ik een agent en een groepje kinderen staan. Toen ik dichterbij kwam zag ik ook nog een auto staan. Na een blik op de auto geworpen te hebben, dacht ik even Boelie daarin te zien zitten, dus ik nog een keer kijken en ja hoor, hij was het. Ik stopte, hij stapte uit en ik begreep er niks van. Hij had een schadeformulier in de hand, die hij aan het invullen was. Aangezien ik verwachtte dat hij op z'n werk zou zitten keek ik vast heel vreemd. Affijn, hij was gebeld op z'n werk omdat Eline was aangereden door een scooter. Eline fietste naast Merel naar huis en er kwam een scooter met twee meisjes erop hun tegemoet rijden. Deze meisjes keken niet voor zich maar opzij en balandden op de verkeerde kant van het fietspad en reden tegen Eline en Merel aan. Iedereen viel, fietsen en scooter in de prak en wat kleine wondjes en kneuzingen. Ik ben met Eline naar het ziekenhuis geweest om foto's van de pols en haar hand te laten maken. Gelukkig heeft ze niks gebroken, alleen gekneusd, maar ze heeft wel veel pijn. Over twee weken is de grote dansshow en de komende weken heeft ze veel extra trainingen. Dat is wel heel sneu, zeker gezien het openingsnummer waarin ze solo danst. Ik hoop dat haar hand en pols tegen die tijd genezen zijn zodat ze wel optimaal mee kan doen.

zondag 11 mei 2008

Moederdag 2008.

Voor het eerst sinds jaren ben ik vrij op moederdag. Normaal werk ik altijd op zondag maar nu valt moederdag met Pinksteren en heb ik lekker vrij. De meiden hebben er weer flink werk van gemaakt. Om 9.20 uur werd ik gewekt door de slaapkamerdeur die openging en daar stonden de "dames" met allebei een dienblad met allerlei heerlijkheden. Natuurlijk kwamen de meiden bij ons in bed en hebben we daar het volgende uurtje doorgebracht. Het moederdagontbijt was zeer gevarieerd en verrassend. Zo waren er warme afbakbroodjes met kaas, plakken spijsbrood en hadden ze stukken brioche met monchou en drie verschillende soorten jam/marmelade gegarneerd met aardbeitjes. Verder een heerlijk vers glas jus d'orange en een kop thee. Een heerlijk begin van de dag dus. Later kwam er zelfs nog een doos Leonidas tevoorschijn dus we hadden ook nog een toetje. Bij de lunch zou ik nog iets krijgen zei Eline, en ik had zo'n idee dat dat nog niet helemaal af was.
Met een boek ben ik buiten gaan zitten en ik genoot van de rust op het plein.

We hebben buiten geluncht en de meiden hadden zich weer uitgesloofd in de keuken. Ze vinden het allebei leuk om te koken en hadden weer leuke recepten uitgezocht. Zo had Nienke vers warm brood gemaakt met omelet en gebakken cherrytomaatjes, Eline had een aardbeiensmoothie gemaakt, er was nog spijsbrood en beschuit met aardbeien en slagroom. Volop te genieten dus.
Daarna kwam de grote verrassing. Ik kreeg van hun allebei een zelfgemaakte layout en was weer helemaal verbaasd hoe creatief ze beiden zijn. Ik vind Eline's layout zo mooi omdat ze allemaal kleine vierkantjes heeft gesneden en deze heel mooi aansluiten. Verder dacht ik dat ze voor de ronde buitenrand een doodlemal had gebruikt, maar deze heeft ze helemaal met de hand getekend, net zoals de letters, wat een gepriegel.



Ik sta altijd verbaasd over Nienkes prachtige gedoodle en vind het leuk nu zelf ook een echte "Nienke doodle" te hebben. Verder vind ik het heel origineel hoe ze de stempel heeft gebruikt. Toen deze foto vorig jaar in Parijs gemaakt werd was de opdracht om "zo genietend mogelijk" te kijken en dat deed ik dan ook flink over de top, haha.



Vanmiddag kwam er ook nog een stuk Schwartswalder op tafel, heerlijk.
Op mijn verzoek aten we vanavond Chinees. Straks ga ik nog even aan de scrap en een beetje op tijd naar bed. Morgen moet ik weer aan het werk.
Al met al kan ik terugkijken op een heerlijke moederdag, ik kan me al verheugen op 2009.

donderdag 8 mei 2008

Scrappendoejezo.

Meestal combineer ik elk kwartaal m'n bijscholingen met bezoeken aan scrapwinkels. Als het goed uitkomt ga ik 's morgens eerst bij Scrappendoejezo in Ede langs, daarna bezoek ik Paper and Pictures in Doorn en na afloop van de bijscholing rij ik dan door naar Dolls & Decorations in Almere. Deze week werd bekend dat Scrappendoejezo per 31 mei de deuren sluit en dat vind ik erg jammer. Gistermiddag begon de opruiming, op alles 50 % korting. Eigenlijk zou ik met de meiden even een broodje eten in de stad, maar met deze giga korting heb ik m'n plannen natuurlijk gewijzigd. Na m'n lessen ben ik naar Ede gereden. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er wel met een beetje dubbel gevoel voor de deur stond te wachten met vele anderen. Zo van "de één z'n dood is de ander z'n brood". Maar in de mail stond heel duidelijk dat de eigenaren graag willen dat de zaak zo leeg mogelijk overblijft, dus we moesten zeker komen en profiteren van de korting. Ik hoop voor hun dat ze goed verkopen deze maand. Ik ben blij dat ik meteen de eerste opruimingsdag ben geweest want het was megadruk en er is goed verkocht, gigantisch. Zelf ben ik ook lekker bezig geweest. Voorlopig voor mij geen scrapaankopen meer, de enveloppe is leeg.
Wel weer een opdracht binnen voor een miniboekje en dat zal de enveloppe weer vullen.






Verder heb ik vandaag een kaartje gemaakt in opdracht van iemand van de sportschool. Het is voor een echtpaar dat 60 jaar getrouwd is.



Ik heb ook nog meegedaan aan een wedstrijd bij "Scrap with a twist". De opdracht was om een halve layout te maken. Ik was dit al een tijd van plan, omdat ik de halfjes van Margot altijd zo leuk vind, maar was er nooit aan toe gekomen. Nu heb ik het gedaan en vind het formaat erg leuk, zeker voor herhaling vatbaar.


zondag 4 mei 2008

EFAA

Dit weekend was op Papendal de vijftiende EFAA conventie. Ik ben er twee dagen heen geweest en had me oorspronkelijk voor 13 freestyle steplessen ingeschreven. Uiteindelijk heb ik 12 steplessen bijgewoond en heb ik één sessie geruild voor een BodyPUMP les en dat laatste werd onverwacht heel byzonder.
Brigitte zou de BodyPUMP samen met Hector geven, maar Hector was er niet. Toen heeft Brigitte steeds twee mensen uit de zaal gehaald die naast haar mochten "shadowen".
Ik heb in 2000 bij Brigitte de BodyPUMP opleiding gevolgd en ze is nog steeds een groot voorbeeld voor mij. Na de rugtrack vroeg ze haar "vriendin van Studio Perfect uit Deventer" bij haar op het podium en ik moet haar wel even verdwaasd hebben aangekeken denk ik. Maar goed, ik heb m'n spullen gepakt en heb snel m'n camera aan Thomas gegeven. Gelukkig stond hij bij de check in en had hij wel even tijd voor een paar foto's. Het was gaaf!





Ik heb denk ik in totaal vijf steplessen meegedaan. Een aantal waren heel gaaf en zeer bruikbaar voor m'n eigen lessen. Gelukkig mochten we de lessen op video zetten, anders had ik ze nooit kunnen onthouden. Dus ik heb weer veel inspiratie voor de komende tijd.

Ik kwam Linda, Soeredj en Ron ook nog tegen. Soeredj en Ron hadden hele gave schoenen aan. Soeredj vertelde dat hij bezig was korting te regelen voor de fitnessbranche en vroeg naar m'n schoenmaat. Nu heb ik in sportschoenen 42,5 á 43 en ik mocht zijn schoenen passen. Ze zaten redelijk goed en hij vroeg of ik ze wilde hebben. Ik kan daar dus op zo'n moment geen ja op zeggen terwijl hij er heel makkelijk in was. "Ik heb nog wel meer sportschoenen bij me", zei hij.
Dus helaas, geen "nieuwe" sportschoenen, haha.

Nog even het laatste nieuws over m'n wedstrijdlayout voor "Het Kleinvak". Die wilde ik afgelopen vrijdag inleveren. Toen ik daar aankwam hing er een briefje op de deur dat ze vrijdag en zaterdag gesloten waren. Met excuses voor het ongemak. Ja, hallo! De layout moest uiterlijk zaterdag ingeleverd worden. Op maandag zijn ze gesloten dus dinsdagmorgen moet ik er maar even snel heen. Wordt vervolgd.

vrijdag 2 mei 2008

Nieuwe layout en EFAA

Gisteren was het Hemelvaartsdag. Eline wilde heel graag dauwtrappen en kreeg uiteindelijk alleen Boelie zover dat hij meeging. Hun wekker ging op 5.00 uur en om 5.30 uur stapten ze op de fiets. Ze kwamen pas eind van de ochtend terug met een stolletje en speculaasjes van Bakker Bril, mmmmm lekker. Ze hebben onder andere het blotenvoetenpad in Twello gelopen, zij het met wat gemengde gevoelens. Vooral de kleine keitjes deden veel pijn aan de voeten en bovendien was het erg koud.





's Avonds besloten de meiden de matrassen op één kamer te leggen, gezellig. Dat betekende voor Nienke wel dat ze ook op tijd naar bed moest, vanwege de super lange dag die Eline achter de rug had. Ook Boelie dook er op tijd in, waardoor ik heel alleen achter bleef. Ik heb me vermaakt door een layout te maken. Van het idee dat ik in m'n hoofd had ben ik compleet afgeweken, haha. Tijdenlang vond ik het zo jammer om m'n mooie nieuwe velletjes papier te gebruiken. Nu ga ik daar gelukkig makkelijker mee om. Dit papier van Cosmo Cricket had ik al een tijd in huis en ik genoot ervan het te gebruiken.



Dit weekend is de EFAA conventie in Papendal te Arnhem. Dit is de grootste aerobic conventie van Nederland.
Zoals het er nu naar uitziet ga ik er beide dagen heen, dat zijn in totaal 13! steplessen. Natuurlijk ga ik ze niet allemaal als een dwaze steppen, dan zou ik volgende week niet meer kunnen lopen denk ik. Ik hoop vooral veel leuke nieuwe ideetjes op te doen voor m'n Step Choreo lessen. Morgenochtend 9.30 start de eerste les en de laatste om 17.45 uur. Ik heb er zin in.