dinsdag 30 juni 2009

Laura's sketch 29.

Op de vraag of ik een kaartje met een vlinder wilde maken was mijn antwoord natuurlijk: "ja". Heb hiervoor Laura's schets 29 gebruikt en dit is het resultaat.
Nu maar hopen dat de kaart in de smaak valt en zo niet, dan heb ik nog tot ongeveer 5 juli de tijd om een andere te maken, haha.




Ik heb ook nog een felicitatiekaartje gemaakt.



Verder kreeg ik vorige week van Alexandra een blogaward. Alexandra bedankt, ik ben er blij mee.

dinsdag 23 juni 2009

Kazan's sketch 29 en CardPatterns 20.

Voor beide schetsen heb ik papier van October Afternoon gebruikt.
Zie de prachtige schets van Kazan op het 2sketches4you blog en kijk ook bij Card Patterns.

Kazan's schets 29,





CardPatterns 20,


zaterdag 20 juni 2009

Vaderdagkaart, Use it 15.

Voor het ontwerp van m'n vaderdagkaart heb ik de Use it uitdaging van deze week gebruikt. We moeten voldoen aan de volgende zaken: gebruik papier dat ouder dan een jaar is, gebruik chipboard, gebruik een rub-on, gebruik verf en gebuik foamdots. Mocht je de verf niet kunnen vinden, ik heb m'n handwerkschaartje in de verf gedoopt en daarmee de cijfers 21 en '09 geschreven.


vrijdag 19 juni 2009

Geslaagd!

Hartstikke trots ben ik op mijn oudste dochter, die geslaagd is en haar VWO diploma heeft behaald. Hoewel ik er wel van overtuigd was dat ze zou slagen, vond ik het gisteren toch wel een beetje spannend. Zelf was ze aan het werk gegaan, dus ik ook. Ik moest lesgeven en hoewel het verboden is, heb ik m'n mobiel bij de hand gehouden en toen ik haar sms "Nou, er heeft niemand gebeld dus ik denk dat ik geslaagd ben!" kreeg, moest ik haar van m'n deelnemers bellen, haha. Natuurlijk heb ik dat gedaan en iedereen riep "Hoera!". Ik vond dat erg leuk.



Naast een mooie bos pioenrozen met bovenstaand labeltje eraan kreeg ze het "M&M-kaartje" met behalve M&M's ook nog geld erin. Het labeltje is gemaakt naar aanleiding van schets 28 van Laura van het 2sketches4you blog.

dinsdag 16 juni 2009

Card Patterns sketch 19


Toen ik deze schets van Card Patterns zag kreeg ik meteen het idee om er een kaart met "iets extra's" van te maken. Ooit heb ik ook eens kaarten gemaakt met gripzakjes met inhoud en deze schets vroeg er om. In plaats van M&M's kun je er natuurlijk ook geld in stoppen. Leuk als cadeautje voor een geslaagde.


maandag 15 juni 2009

Use it 14

De uitdaging van deze week op het Use it blog was om een kaart te maken met roze, scallops en een label(tje). Dit is mijn kaart geworden. Eén foto is niet helemaal scherp. Zal deze vanmiddag met wat meer licht opnieuw fotograferen.

vrijdag 12 juni 2009

Use it 13

Use it 13 was weer een leuke uitdaging. Eéntje gemaakt door Carla Peicheff en aangezien ik fan van haar ben wilde ik graag meedoen. De voorwaarden waren: gebruik scraps, veel bling, een die cut en 4 verschillende papiertjes.
Hier is ie!


donderdag 11 juni 2009

Card Patterns 18, appeltaart en Kanye West.

Laat ik beginnen met een kaartje voor mijn lieve collega Eric. Hij is zaterdag jarig en wordt 40! Een serieuze leeftijd, dus een niet zo serieus kaartje.
Gemaakt volgens schets nummer 18 van Card Patterns.



Verder wil ik laten zien dat ik ook goede appeltaarten kan bakken, haha. Heb deze op 180 graden gebakken en het ging prima.



Tot slot wil ik je het buikspiernummer laten horen van BodyPUMP 70. Het heet Love Lockdown van Kanye West. Op de kwartaaltraining werd het omschreven als `donker, duister en sexy`. Ik werd er meteen door gegrepen en ben er helemaal weg van. Helaas is het geluid van de video niet optimaal. Ik zal eens zoeken naar een betere versie.

vrijdag 5 juni 2009

Got Sketch 85 en Use it 12

Op het blog van Got Sketch stond een schets van layout. Deze heb ik gebruikt voor de volgende kaart.




Use it challenge 12 was weer erg leuk. De opdracht was om de naaimachine, oud chipboard, knoopjes en gescheurd papier te gebruiken en vooral plezier te hebben bij het maken van je opdracht. Vooral dat laatste sprak me wel aan. Een close up van de kaart die ik gemaakt heb zie je bij het bericht hieronder.

donderdag 4 juni 2009

Eén jaar 2sketches4you, Laura's schets 27.

Het kaartenschetsblog 2sketches4you bestaat deze week alweer één jaar. Laura heeft weer een prachtige schets gemaakt en uit alle inzendingen kiezen de designteamleden van het afgelopen jaar hun Top 30. Volgende week mogen deze 30 deelnemers weer een kaart maken. Wij kiezen dan onze 20 mooiste uit en zo gaat dat een aantal weken door totdat er één winnaar overblijft. Deze krijgt een prijzenpakket ter waarde van $ 500,00. Een geweldige prijs. Ik mag, helaas, niet meedoen. Heb de schets wel gebruikt om een kaart van te maken.


maandag 1 juni 2009

"Met de vlam in de taart", kaartje van Eline en Card Patterns 17

Nadat ik op Eerste Pinksterdag wel heel veel zon op m'n lijf gehad had, was het op Tweede Pinksterdag tijd voor een binnenactiviteit.

Na eerst 's morgens gewerkt te hebben, was het 's middags tijd om met m'n meiden een appeltaart te bakken. De banaan die ik toe wilde voegen werd vriendelijk doch resoluut van de hand gewezen, dus het werd een klassieke appeltaart. Echt een plaatje voordat deze de magnetronoven in ging.

Na een half uurtje vonden we de appeltaart nog wel erg witjes en ook na de officiële baktijd van 60 minuten vonden we de appeltaart maar een "bleekie". Ik besloot de appeltaart op het hoge rooster verder te laten bakken, helaas bleek dat niet zo'n goed idee, want binnen no time zag mijn jongste rook uit de magnetronoven komen en zag ik de taart branden toen ik het deurtje opende. Weg "bleekie", welkom zwartgeblakerde appeltaart. Ik rende meteen met de taart naar het open raam en heb deze daar even af laten koelen.

Toen ik zelf bekomen was, niet begrijpend hoe dit toch kon gebeuren, heb ik de zwartgeblakerde reepjes van de taart afgeschept en het geheel nogmaals in de inmiddels schoongemaakte magnetronoven gezet. Het uiteindelijke resultaat zag er niet als een strakke punt appeltaart maar bleek gelukkig wel erg smakelijk.



Tijdens de baktijd hebben m'n jongste en ik allebei een kaartje gemaakt. Haar zelf ontworpen en gemaakte kaart staat hier meteen onder. Ik vind het een plaatje.



Voor mijn kaartje heb ik de schets van Card Paterns gebruikt.