donderdag 24 juli 2008

Een vraag en eindelijk weer eens een layout gemaakt.

Omdat ik zoveel foto's heb liggen vond ik het tijd om weer eens een layout te maken. In mijn bookmarks bij 2Peas heb ik inmiddels iets van 40(!) pagina's met allemaal leuke ideetjes verzameld en ik doe er veel te weinig mee. Gistermiddag heb ik eens even door m'n bookmarks gebladerd en kwam een layout tegen met allemaal cirkels, dat was dus mijn uitgangspunt van deze layout. Omdat ik de cirkels tegen elkaar aan wilde hebben kwam ik net niet uit, daarom heb ik ze allemaal met het disteressertje bewerkt en toen paste het precies.
Mijn probleem is altijd om de layout mooi op de foto te krijgen. Meestal hang ik hem op de schuurdeur en maak dan een foto. Het nadeel is dat je altijd schitteringen of vage vlekken op de foto's krijgt en dat irriteert me. Als ik de layout flits, zie je daar de schittering weer van en dat vind ik ook niet mooi.
Wat is jullie geheim? Hoe zetten jullie een layout op een foto? Ik heb trouwens geen scanner tot m'n beschikking.


10 opmerkingen:

Miranda zei

dat is een ontzettend gave layout zeg!
ik vind die bovenste wel erg mooi op de foto gezet hoor... die onderste is wat fletser...
ik leg de kaart of layout plat op tafel, stel de digi in op macro, zonder flits, en ga er dan recht boven hangen, focussen, en klik...
maar de mijne worden ook nog lang niet mooi genoeg hoor!:o

Miranda zei

Mooie LO is het geworden.

Ik leg mijn LO altijd bij het raam op de grond. Ga er ook boven hangen om een foto te maken, maar zet de flitser wel uit.
Suc6 met het fotograferen van je LO's.

Leontine zei

Ik zet mijn LO op de standaard op de eettafel die vlakbij het raam staat. En dan zet ik mijn camera op macro net als Miranda en maak de foto zonder flits. Niet flitsen is het belangrijkste....en het moet licht zijn buiten uiteraard!! Gewoon wat dingen uitproberen zou ik zeggen. Groetjes, Leontine

Hanneke zei

Super Lo zeg!!

Ik maak de foto ook altjd op de macro stand en zonder flitser, ik zet 'm vaak rechtop tegen de muur...

Marga zei

Ik vind je LO heel erg leuk met die cirkels zo. Past heel goed bij die foto's.
Om te fotograferen zet ik mijn LO altijd buiten op de vensterbank ietsje schuin tegen het raam. De schittering zal waarschijnlijk al een heel eind verholpen zijn als je je LO iets schuin zet i.p.v. kaarsrecht. En niet flitsen.
Succes.

Groetjes,
Marga

Ingrid zei

Gave layout met al die cirkels. En de foto's zijn ook leuk. Ik leg de layout altijd op de grond, ga er zo recht mogelijk boven hangen en maak de foto. Ik zoom altijd in. In Picasa (van Google) maak ik de layout altijd eerst recht en dan crop ik 'm, zodat je niks meer van de ondergrond/achtergrond ziet.

Dora zei

Super lo! Erg gaaf met die cirkels!
Ik leg m ook op de grond of op tafel en maak er een foto van. Het hangt een beetje van het weer af, soms leg ik m buiten op de grond!

Ingen zei

Hij is geweldig geworden! Ik heb helaas hetzelfde probleem met het fotograveren van LO's :( Dus van mij geen goede tips...

Peet zei

Wat een prachtig mooie lo, Joke!!!

Sony zei

Hi!
I love your blog.. i put your blog link in my BLOG.
Love your work!!! Amazing!
Love the colors too.

Hugs from Sony
Puerto Rico