zaterdag 28 juni 2008

Liften is leuk!

Moet je je schamen als je een layout of een kaartje lift (namaakt)?
Nee, ik denk het niet. Daarom verschijnen er toch zoveel tijdschriften. Ik doe er in ieder geval een hoop inspiratie en ideetjes op en soms wil ik gewoon simpel en snel scrappen. Gisteravond in een verloren uurtje (eigenlijk was het bedtijd, maar als je mij een beetje kent....) ben ik nog even creatief bezig geweest.
Met het tijdschrift "Cards Only" voor me op tafel heb ik me heerlijk uitgeleefd.







Het gebruikte papier is allemaal van Scenic Route, heerlijk om mee te werken.

woensdag 25 juni 2008

Kazan's Sketch 3

Op het 2 sketches for you blog stond weer een leuke kaartsketch die ik gisteren graag wilde maken. Helaas had de computer geen verbinding dus heb ik de sketch uit m'n hoofd moeten maken, vandaar dat hij iets afwijkt van het origineel.





En nog één.



En het geluk is weer aan mijn zijde. Iemand van de Plus belde net om te zeggen dat ik één of ander spel gewonnen heb. Elke dag krijg je bij je aankopen een bonnetje met een vraag erop. Gisteren heb ik meegedaan en taaadaaam gewonnen.

maandag 23 juni 2008

GEWONNEN!

Haha, moet je hier eens kijken!
Vorige week had ik de kaartschets van Laura gemaakt en ik heb gewoon gewonnen met mijn kaart. Ingrid van het Dolls forum had het als eerste gezien en tipte me om even te kijken. Als je op de site iets naar beneden scrolled zie je een plaatje van de prijs die ik krijg. Het idee van de 50 heeft volgens mij de doorslag gegeven. 's Nachts bedacht en de volgende dag uitgevoerd.
Goede smaak, die jury, hahahaha!

Na wat denkwerk ben ik afgelopen week begonnen met een minialbum voor een opdracht. In opdracht van de dochter van een bijna 25 jaar getrouwd echtpaar maak ik een boekje. Dit is de voorkant van het boekje. Deze is geïnspireerd door Birgit bij wie ik twee jaar geleden een workshop gevolgd heb. Doordat de foto's/kiekjes niet van hoogstaande kwaliteit zijn vind ik het moeilijk er een mooi geheel van te maken. Gelukkig haalt het papier de foto's echt op, leuk om te zien.



Elke dubbele pagina staat in het teken van een bepaalde kleur. De eerste twee pagina's zijn rood, de volgende twee oranje. Nu op naar de roze.
Het boekje wordt begin september cadeau gegeven, dus ik heb nog even.

zaterdag 21 juni 2008

Geshopt in Arnhem.

Om pakweg acht uur vanmorgen zaten Nienke en ik in de trein, op weg naar Arnhem. Nienke had een nieuwe spijkerbroek nodig, en als ik zeg nodig bedoel ik dat in dit geval ook echt, en ze wilde graag een witte broek.
We stonden om vijf voor negen midden in het centrum van Arnhem. Bijna alle winkels bleken pas om 9.30 uur open te gaan. We hebben toen eerst het centrum maar even verkend zodat we alle zaken die op ons lijstje stonden wisten te vinden. In de Musiskwartierpassage zagen we de deuren van de Sting wijd open staan. Een beetje twijfelend stapten we naar binnen, bang dat we aangesproken zouden worden te vertrekken om pas om 9.30 weer terug te komen. Maar nee, deze zaak bleek open. Er waren heel veel broeken in de sale, dus we hebben veel gepast. Uiteindelijk heb ik er een witte linnen broek gekocht met uitlopende pijpen en Nienke een driekwart broek en een schattig kort broekje. Bij H&M zijn we helaas niet geslaagd voor een spijkerbroek en een witte broek. Wel kocht ik er twee sportshirts. Morgen ga ik er meteen één uitproberen. Bij de WE heeft Nienke heel veel witte broeken gepast. Veel modellen waren te "skinny" en dat zocht ze juist niet. Inmiddels liep het al aardig tegen lunchtijd. Bij de Forecast zag ik een mooie witte broek in het goede model. Door één van de heren hebben we ons voor laten lichten over hun collectie spijkerbroeken, want soms zie je door de bomen het bos niet meer. Nienke is er geslaagd voor zowel de witte als de spijkerbroek, heerlijk, wat een opluchting.
De lunch hebben we genuttigd bij de Subway, heerlijke broodjes hebben ze daar.
Om iets na drieën hebben we de trein terug gepakt, toen waren we ook wel moe.




Dit zijn mijn aankopen.

vrijdag 20 juni 2008

Kaartenswap

Gisteren heb ik in het kader van de kaartenswapwap bij Dolls de kaart van Marga ontvangen. Ik was al nieuwsgierig toen ik de snaek gezien had en dat werd alleen maar erger toen ik op de deurmat een hele dikke enveloppe vond. Nadat ik deze snel, maar voorzichtig open had gemaakt viel m'n mond denk ik open van verbazing. Dit was geen kaart, dit was gewoon een cadeautje. Een hele mooie kaart met daarin nog een gestansd alfabet. Alle hoofd- en kleine letters en nog een heleboel dubbele. Echt, waanzinnig. Marga, werkt altijd heel mooi en secuur en daar hou ik van. Ze heeft zich echt uitgesloofd om er een kunstwerkje van te maken.





Ik vind zelf dat mijn kaart voor haar er een beetje bij in het niet valt, maar gelukkig was ze er wel heel blij mee. Het was trouwens een ramp om die blaadjes te naaien, want de machine heeft geen grip op die kleine dingetjes, ze schoten alle kanten op. Misschien toch maar eens een cursus volgen.

dinsdag 17 juni 2008

Kaartschets en Elines kamp

Gisteren is op het schets blog 2sketches4you weer een nieuwe schets geplaatst.
Vorige week heb ik er voor het eerst aan meegedaan en ik verheugde me gisteren al echt op de nieuwe schets. Vannacht in bed, toen ik eigenlijk behoorde te slapen, heb ik dit idee bedacht en vanmorgen popelde ik om te beginnen. In september worden twee vriendinnen 50, dus voor één van hen is deze kaart.





Eline, al 14 en een half, is gisteren met haar klas een nachtje wezen kamperen. Het plan was om 's nachts niet te slapen (zonde van de tijd toch?). Er werden wel tentjes meegenomen voor het geval dat, maar bij voorbaat waren die bestemd om alleen te dienen als bagagedepot. Ik heb erg m'n best gedaan haar er van te overtuigen toch een slaapzak en een slaapmatje mee te nemen. Uiteindelijk is de slaapzak meegegaan en is het matje thuisgebleven (die paste toch niet in de 3-persoonstent die voor 4 personen bedoeld was). Ik heb vaak aan haar moeten denken, zo'n koude nacht, en wat als de hele klas gaat slapen en zij is de enige zonder matje......
Vanmorgen kwam ze thuis, vrolijk en blij. Het kamp was super geweest. Nee, ze hadden niet geslapen. Ja, 5 minuten misschien, maar echt niet langer. In een groot blik(?) was er een kampvuur gemaakt en iedereen had de nacht doorgebracht in slaapzakken op de matjes rondom het vuur. Heel gezellig en toch een beetje warm.
Plannen om nu het bed in te duiken had ze niet, nee gewoon doordenderen. Toen ze even op een stoel zat en ik echter haar gezicht en hoofdhuid controleerde op teken besefte ze dat ze toch wel moest vechten om haar ogen open te houden. Om 12.00 uur is ze toen toch maar naar bed gegaan. Welterusten schat.

zondag 15 juni 2008

Musical DJM en weer kaartjes.

Vanavond zijn we naar de uitvoering van de Deventer Jeugd Musical geweest. Er speelden verschillende bekenden van de meiden in en we zijn gezellig met z'n vieren geweest. Ze speelden "De Drie Musketiers" en dat deden ze zeer overtuigend.
Hoewel ik er van te voren niet zo heel veel zin in had heb ik me zeer vermaakt.

Gisteren heb ik weer een aantal kaartjes gemaakt. De "wijze uilkaart" is voor onze neef die geslaagd is. Hiervoor heb ik de uil op transparant gestempeld en de tekst op de kaart zelf. Voor het vlinderkaartje heb ik nog geen bestemming. Voorlopig gaat die samen met de roze swirl kaart in de verkoopbak, enneh Roelien er volgen er nog veel meer, haha. Je koopt ze allemaal schreef je toch?


vrijdag 13 juni 2008

Sneak voor Marga en tentamens/proefwerken

Via het Dolls forum doe ik mee met een SWAP. Hiervoor kun je je opgeven en wordt je aan iemand gekoppeld. Je maakt dan een kaart voor elkaar en stuurt deze op. Deze keer ben ik aan Marga gekoppeld. Marga, hier alvast een sneak peek van mijn kaart voor jou.



Op school de laatste loodjes en zoals altijd wegen die zwaar. Eline heeft als profiel voor volgend jaar economie en maatschappij gekozen. Dat betekent dat ze in ieder geval een 6 voor wiskunde op haar rapport moet staan. Dat was nog even spannend. Ik kreeg zojuist een sms van haar dat ze voor haar laatste proefwerk een 8,3 had, dus ze gaat zonder problemen over met minimaal een 6 voor wiskunde. Jippie!
Voor Nienke is vandaag haar tentamenweek begonnen. De afgelopen twee weken heeft ze zich nogal beroerd gevoeld vanwege heftige hooikoorts en keelpijn. Heel vervelend. Gelukkig voor haar is het weer omgeslagen en voelt ze zich weer iets beter.

Deze kaart heb ik gelift uit het tijdschrift Cards-Only. Het voorbeeld was gemaakt met wit embossingpoeder, maar dat heb ik niet. Ik heb witte stazon gebruikt op kalkpapier.


dinsdag 10 juni 2008

Hooikoorts en een kaartjes

Het is alweer een week geleden dat ik voor het laatst m'n blog heb bijgewerkt. Het wordt weer eens tijd. Ik ben de afgelopen week erg druk geweest met het leren van de nieuwe BodyPump en BodyStep. Van de Pump ken ik de eerst acht nummers en van de step de eerste zeven. Oh, en dan komt de nieuwe Fatburn er ook nog aan. Wel leuk al die nieuwe muziek en oefeningen, het kost je alleen zoveel vrije tijd.

De meiden hebben op dit moment erg veel last van hooikoorts. Ze hebben jeuk in de ogen, een loopneus en ze niezen 's morgens het hele huis wakker. Heel vervelend is het ook dat ze er zo slecht van slapen en als je dan midden in een proefwerkperiode zit of een tentamenperiode voor de boeg hebt is dat op z'n zachts gezegd heel erg vervelend. Vanmorgen zijn we even bij de huisarts geweest. Deze heeft nieuwe tabletjes voorgeschreven en tevens een neusspray en oogdruppels. We kunnen straks bijna zelf een klein apotheekje beginnen.

Het scrappen staat even op een laag pitje. Ik ben begonnen aan een miniboekje over Parijs, maar wat ik in m'n hoofd had lukt niet helemaal. Gelukkig heeft het geen haast. Vanmorgen even een snel kaartje gemaakt na aanleiding van een schets van Ingrid op het Dolls forum. Zo'n kaartje komt altijd wel van pas.



Op het 2sketches4you blog zag ik een mooie schets die ik gemaakt heb. Ik grijp graag naar dit vlinderpapier, vind het helemaal geweldig.


dinsdag 3 juni 2008

"Enjoy"

Al een aantal dagen was ik met deze layout aan het stoeien en terwijl ik creatieve inspiratie zocht voor het maken van een steples kwam er creatieve scrapinspiratie naar boven. Van dat laatste heb ik meteen gebruik gemaakt "et voila" de layout is af.



Meestal als ik chipboard swirls en dergelijke gebruik teken ik deze na en snij ze zelf uit. Nu heb ik besloten dat het maar eens over moet zijn met deze zuinigheid, ik ga vanaf nu de originelen gebruiken. Ik heb tenslotte de mallen nog voor hergebruik, haha. Het scheelde me een hoop werk.
En nu ga ik met m'n steples verder.

maandag 2 juni 2008

Dansshow "Globetrotters"

Eline had afgelopen zaterdagavond en zondagmiddag de dansshow "Globetrotters" van jazz.De show was helemaal geweldig en duurde bijna drie uur. Wij hebben zaterdagavond gekeken en ik heb me geen moment verveeld. Eline deed aan zeven nummers mee, heel vermoeiend. Voor haar zelfgemaakte dansstuk was ik bijna net zo nerveus als zij denk ik, maar het ging super. Haar topje schitterde ons tegemoet.



Zaterdagavond bleek dat voor Eline, ook omdat wij en een aantal vriendinnen van haar in de zaal zaten, de spanning extra hoog was. Op zondagmiddag, met "slechts" één vriendin in de zaal, voelde ze zich meer ontspannen en ging het nog beter.Ik kan me nu al verheugen op de volgende dansshow. Dit was de tweede en uit de mediaberichten lijkt het alsof het een tweejaarlijks terugkerend geheel gaat worden.