zondag 11 mei 2008

Moederdag 2008.

Voor het eerst sinds jaren ben ik vrij op moederdag. Normaal werk ik altijd op zondag maar nu valt moederdag met Pinksteren en heb ik lekker vrij. De meiden hebben er weer flink werk van gemaakt. Om 9.20 uur werd ik gewekt door de slaapkamerdeur die openging en daar stonden de "dames" met allebei een dienblad met allerlei heerlijkheden. Natuurlijk kwamen de meiden bij ons in bed en hebben we daar het volgende uurtje doorgebracht. Het moederdagontbijt was zeer gevarieerd en verrassend. Zo waren er warme afbakbroodjes met kaas, plakken spijsbrood en hadden ze stukken brioche met monchou en drie verschillende soorten jam/marmelade gegarneerd met aardbeitjes. Verder een heerlijk vers glas jus d'orange en een kop thee. Een heerlijk begin van de dag dus. Later kwam er zelfs nog een doos Leonidas tevoorschijn dus we hadden ook nog een toetje. Bij de lunch zou ik nog iets krijgen zei Eline, en ik had zo'n idee dat dat nog niet helemaal af was.
Met een boek ben ik buiten gaan zitten en ik genoot van de rust op het plein.

We hebben buiten geluncht en de meiden hadden zich weer uitgesloofd in de keuken. Ze vinden het allebei leuk om te koken en hadden weer leuke recepten uitgezocht. Zo had Nienke vers warm brood gemaakt met omelet en gebakken cherrytomaatjes, Eline had een aardbeiensmoothie gemaakt, er was nog spijsbrood en beschuit met aardbeien en slagroom. Volop te genieten dus.
Daarna kwam de grote verrassing. Ik kreeg van hun allebei een zelfgemaakte layout en was weer helemaal verbaasd hoe creatief ze beiden zijn. Ik vind Eline's layout zo mooi omdat ze allemaal kleine vierkantjes heeft gesneden en deze heel mooi aansluiten. Verder dacht ik dat ze voor de ronde buitenrand een doodlemal had gebruikt, maar deze heeft ze helemaal met de hand getekend, net zoals de letters, wat een gepriegel.Ik sta altijd verbaasd over Nienkes prachtige gedoodle en vind het leuk nu zelf ook een echte "Nienke doodle" te hebben. Verder vind ik het heel origineel hoe ze de stempel heeft gebruikt. Toen deze foto vorig jaar in Parijs gemaakt werd was de opdracht om "zo genietend mogelijk" te kijken en dat deed ik dan ook flink over de top, haha.Vanmiddag kwam er ook nog een stuk Schwartswalder op tafel, heerlijk.
Op mijn verzoek aten we vanavond Chinees. Straks ga ik nog even aan de scrap en een beetje op tijd naar bed. Morgen moet ik weer aan het werk.
Al met al kan ik terugkijken op een heerlijke moederdag, ik kan me al verheugen op 2009.

18 opmerkingen:

margot zei

wauw! wat een geweldige lo, zou ze zo willen liften!

Ingrid zei

Wat ben jij verwend, Joke. Het water loopt me in de mond als ik lees wat voor heerlijks jij vandaag voorgeschoteld hebt gekregen. Jammie!! En de layouts....zijn super! Leuk hoor! Nienke en Eline hebben het niet van een vreemde. :) Meiden, m'n complimenten voor jullie mooie layouts!

Anoniem zei

wat kunnen jouw dames prachtig scrappen, beide heel anders maar zou geen voorkeur kunnen uitspreken hoor. Ik zou willen dat mijn meiden wat meer met scrap zouden hebben maar helaas

Ann Dollsforum

Anoniem zei

Prachtig gedaan meiden, je moeder heeft concurentie! En zo te lezen, is ze erg trots op jullie!

Groetjes Boukje.

Frumpies world zei

Ze zijn beiden superleuk geworden zeg....Gaaf idee met die vierkantjes en die stempel is ook leuk geplaatst. Je hebt twee scraptalenten in huis, heel erg leuk!! xxxWendy.

Monique zei

Dat was een zalig ontbijt Joke, niet te vergelijken met de glas cola die ik kreeg.
En de dames hebben beide hele mooie lootjes gemaakt! Het mooie scrappen is dus erfelijk!!!!

Petra zei

zoooo wat ben jij verwent zeg!!
en die twee lay outs, ik vind ze echt gewelig allebei, maar die van Eline heeft mijn voorkeur!
Gr Petra

Nicky zei

ohhhhh wat gaaaaaaaf! je hebt echt superdochters!!!!! en wat ben je heerlijk verwend zeg....

Maaike zei

wat een heerlijke moederdag!
en wat een prachtige LO's
heel gaaf

Anoniem zei

De lo zijn mooi hoor Joke een mooier moederdag kado als dit kun je niet wensen! Irma.

Anoniem zei

Wat een mooie LO's. Mijn dochters zijn nog maar 6 en 3, maar ik hoop dat ik later ook van die mooie scrapkadootjes krijg op moederdag..

groetjes,
@nna van het Dollsforum

Marsha zei

Oh je moederdag klinkt in ieder geval super geslaagd ! Lief dat je zo in de watten bent gelegd door je dochters en zo te zien hebben ze allebei het scrap-talent van hun moeder ! Gaaf dat één van je dochters zo mooi kan doodles kan tekenen ! Ik heb het boekje van Marieke Blokland pas gekocht en ben al flink aan het oefenen, er zitten soms best mooie tussen maar ik durf het dan uiteindelijk niet op een lo te maken (oops).

Groetjes Marsha

Anoniem zei

Hele mooie en verschillende LO's! En voor de rest ben je ook heerlijk verwend. Ik zal eens een hint geven aan mijn zonen (van 10 en 13).

Sandra1968, Dollsforum

Ingen zei

Jeetje het is wel duidelijk dat de hele familie net zo talentvol is als jij. Wat een ontzettend gave LO-tjes!

Hanneke zei

Super zeg!!

Heidie zei

Wat ben jij lekker verwend. En wat een geweldige lo's hebben je dochters gemaakt. Ze hebben het talent niet van een vreemde.
groetjes Heidie

Je@net zei

Wat een verwennerij Joke!! Super hoor! En m'n complimenten voor je meiden, wat een gave layouts hebben ze gemaakt!
Nog een fijne week!

Anoniem zei

Wat een verwennerij zeg, Wauw! Deze mama moest de dochter er even aan helpen herinneren dat het moederdag is en dat de cadeautjes in de kast verstopt lagen. Ach het is haar vergeven, ze is ook nog maar bijna 3, dan kan dat he!
Maarre....dat lekker lezen in de tuin en genieten van de rust op het plein.....is dat synisch bedoeld?! Maar goed dat je buurtjes er niet waren, anders was de rust minder geweest, hahaha.