woensdag 9 april 2008

Gehaakt, nieuwe layout en Soeredj.

In de nieuwste Creatief met Foto's stond een artikeltje over bloemen haken. Nu stond dat al tijden op mijn programma, en eindelijk ben ik er dan ook mee aan de slag gegaan. Bij Hobbies had ik al verschillende bolletjes katoen gehaald en haaknaalden had ik zelf nog. Eerst heb ik het ieniemini bloemetje uit het magazine gehaakt. Dat ging goed en supersnel. Van Monique, van het Dolls forum, had ik nog een uitgebreider patroontje en dat moest en zou ik ook proberen. Je had me moeten zien zitten. Achter de computer met het Dolls scherm voor me voor het patroon en katoen en haaknaald in de hand. Maar, oordeel zelf, ik vind de bloem goed gelukt.
Verder heb ik nog een layout gemaakt. Ik vind het contrast in de foto zo mooi. Eline, een tikje bleek en Oma, net terug van vakantie, zo poepiebruin. Ik heb voor deze layout eindelijk m'n Lace cardstock en wat Hambly transparant gebruikt.Vandaag was Soeredj weer bij Studio Perfect. Soeredj heeft een eigen bedrijf en verzorgd communicatietrainingen. Twee jaar geleden is hij een half jaar bij ons geweest en nu is hij weer terug. Ik heb veel van hem geleerd over DISC en hoe je dat kunt toepassen.
Zo'n leuke uitspraak die iedereen wel kent is: "Behandel mensen zoals je zelf behandeld wil worden." Soeredj heeft ons geleerd dat deze zin niet helemaal klopt.
"Behandel mensen zoals zij behandeld willen worden", is veel beter.
Voorbeeldje. Dominante mensen, zoals veel leidinggevenden zijn, denken en handelen snel. Als je hun iets wil vragen kun je dat het beste op een korte, duidelijke en krachtige manier doen, daar voelen zij zich prettig bij. Zo willen ze het liefst behandeld worden en als je dat weet kun je daar je voordeel mee doen. Zo zijn er nog een aantal typeringen en daar hebben we trainingen over gehad.
De bedoeling van dit alles is dat we dit toepassen in ons werk. Als je zoals ik veel groepslessen geeft moet je je deelnemers leren kennen. Welke mensen staan vooraan, welke juist achteraan? Op welke manier wensen deze mensen aan te worden gesproken,
enz.
Vanmorgen kwam Soeredj uitgebreid bij mij in de lessen kijken. Twee jaar geleden voelde ik me daar erg ongemakkelijk bij, tegenwoordig voel ik mij veel zekerder. En ik weet dat hij mij feedback zal geven op de manier die bij mij past. Ik kan nog heel veel van hem leren. Zijn feedback was super positief. Hij vond dat ik erg veel had geleerd op het gebied van communicatie. Ik kende veel namen van m'n deelnemers, betrok ze erbij, stelde vragen en bouwde een feestje van de les. Hij zou willen dat iedereen op deze manier les gaf.
Deze complimenten heb ik diep in m'n broekzak gestoken en ik zal er vaak aan terugdenken.
He made my day!

3 opmerkingen:

Marga zei

Je bloempjes zijn gaaf joh! Vooral die onderste vind ik supermooi geworden.
Mooie foto van je dochter met oma trouwens, en wat lijkt zij veel op jou zeg (je dochter dan hè :) )

Ingrid zei

Wow! Ik ben jaloers op je haakkwaliteit. Ik bak er echt helemaal niets van. Ik vind die grote bloem erg mooi. Je layout is ook prachtig.
En wat heerlijk dat je zo'n positieve feedback hebt gehad. Altijd leuk toch? Als ik jouw verhaal zo lees, krijg ik bijna zin om ook weer wat te gaan doen. BIJNA....zeg ik hoor... LOL! Als je hier in de buurt zat, kwam ik een keer een les bij je doen.

Hanneke zei

Super, wat een gave blomkes zeg!! En je layout vind ik ook geweldig, maar dat wist je wel :o)